Независим лозаро-винар

Независимият лозаро-винар:

Да правиш вино, отразяващо тероара

 

  • Предприемач

Независимият лозаро-винар е предприемач, който оглавява малка компания, често семейна. Той е едновременно лозар, винопроизводител и често – директно свързан с комуникацията и продаването на продукцията си.

  • Грозде

Независимите лозаро-винари имат тясна връзка със земята и региона, на които отглеждат лозята си и произвеждат вина от собственото си грозде.

  • Тероар

Независимите лозаро-винари познават в дълбочина тероара. Те го уважават и развиват като използват най-добрите земеделски и екологични практики.

  • Биологично разнообразие

За независимите лозари опазването на ландшафта и биоразнообразието е съществен елемент от практикуването на здравословно и устойчиво лозарство за всички.

  • Занаятчия

Независимите лозаро-винари сами произвеждат вината си и полагат особена грижа при отлежаването им. Тяхното вино не е масово производство, то е занаятчийски и уникален продукт. Занаятчийският труд, който съчетава ноу-хау, опит, търпение и любов, е в противовес на масовата стандартизация при производството на вино.

  • Пряка връзка с потребителя

Производството на вино е майсторски занаят,  чийто успех зависи от опита и усета на винаря. Често независимите лозаро-винари продават своите вина директно или чрез други подбрани канали за дистрибуция. Те се стараят да комуникират дейността си винаги, когато могат, особено при пряк контакт с консуматорите, любителите и ценителите на най-старата и свързана с културата на човечеството напитка.